KİTAP TAVSİYESİ : Önemli İşler Dairesi – Cüneyt Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi


Önemli İşler Dairesi – Cüneyt Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Önemli İşler Dairesi kimin eseri? Önemli İşler Dairesi kitabının yazarı kimdir? Önemli İşler Dairesi konusu ve anafikri nedir? Önemli İşler Dairesi kitabı ne anlatıyor? Önemli İşler Dairesi PDF indirme linki var mı? Önemli İşler Dairesi kitabının yazarı Cüneyt Özdemir kimdir? İşte Önemli İşler Dairesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap Künyesi

Yazar: Cüneyt Özdemir

Yayın Evi: Doğan Kitap

İSBN: 9786051111193

Sayfa Sayısı: 308

Önemli İşler Dairesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Türkiyenin üç büyük istihbarat teşkilatından biri olan Emniyet İstihbarat Dairesi kapılarını ilk kez bir gazeteciye açtı ve adım adım büyüyen bu gizli güç kendini anlattı.Ve yine ilk kez hayati önem taşıyan pek çok operasyonun arkasındaki bu gücün gelişme süreci bir araştırma kitabına konu oldu.

Cüneyt Özdemirin özel röportajları ve ayrıntılı araştırmasıyla Türkiye gerçeklerine bambaşka bir açıdan bakacaksınız.Derin devletin sahibinin el değiştirdiği sancılı günlerde Türkiyede yavaş yavaş büyüyen yeni başrol oyuncusunu tanıyacaksınız.

6-7 Eylül Olaylarından Abdi İpekçi cinayetine, 1 Mayıs 1977 olaylarından Bahçelievler Katliamına, 9 Subay Olayından Ergenekona kadar Türkiyeyi sarsan pek çok olayın gün ışığına çıkmamış yönlerini istihbaratçılardan dinleyeceksiniz. Mafya dünyasını takip eden istihbaratçıların ilginç anılarını, JİTEM hakkında hiç bilmediğiniz gerçekleri, MİT ile Emniyet çekişmesinin perde arkasını, Dev-Sola karşı yürütülen operasyonların ayrıntılarını, istihbaratçıların başına gelen trajikomik olayları, Ergenekonun geçmişteki uzantılarını ve kuşkusuz Emniyet içindeki Fethullah Gülen etkisini ayrıntılarıyla ilk kez okuyacaksınız

Bir macera filmini aratmayan tamamı gerçek ve belgeli Türkiye gerçeklerini okuduğunuzda ezberiniz bozulacak.

Önemli İşler Dairesi Alıntıları – Sözleri

  • İyi bir insan ; ketum sadık özgüvenli cesur dürüst olmalı
  • Diyarbakır’a girmeyi başaran PKK intihar eylemcisini eylem öncesi yaptığı bir hata ele vermişti. Ailesiyle son kez görüşmek istemiş, onlarla buluşmuştu. Oysa daha sonra istihbaratçılar, onu bu intihar eylemine PKK’nın lider kadrosunun zorladığını ve özellikle bu kişiyi PKK içinden birisiyle aşk ilişkisinden dolayı böyle bir olaya "Ya biz seni öldüreceğiz ya da sen onurunla ölüme git" diye ikna ettiğini öğrenmişlerdi.
  • Acaba şu anda el ele Türkiye’ye yönelen ülkelerin kendi aralarında bir dert olsaydı yine aynı şekilde Türkiye’nin üzerine gelebilirler miydi? Onların başında öyle bir dert olsaydı ki Türkiye’yle uğraşacaklarına kendi içlerine dönselerdi!
  • "Biz Türk insanıyız. Türk insanı ister polis olsun, ister şehir gerillası olsun bir yerde disiplinsizlik yapar."
  • Eğer polise ajan kullanma yetkisi verirseniz polis o yetkilerle ajanı mertebe mertebe yükseltir. İşte o ajan bir süre sonra devletin şu ya da bu isteğini görmezden gelmeye başlar. Bir de bakarsınız ki ajanınız ajanlıktan çıkar, istihbarat teşkilatınız istihbarat vermenin çok ötesine geçip provokatör ajan kullanmaya başlar.
  • İnsanlığın çamura battığı bir bataklıkta yürümeye kalktığında hiç kimsenin paçaları temiz kalmıyor.
  • Biz Türk insanıyız. Türk insanı ister polis olsun, ister şehir gerillası olsun bir yerde disiplinsizlik yapar.

Önemli İşler Dairesi İncelemesi – Şahsi Yorumlar

Bu kitapla birlikte Emniyet İstihbarat, MİT ve Jitem hakkında bir çok bilgi edindim. Ayrıca 60 ve 80 darbeleri ve o dönem siyasi olayları, PKK nın oluşumu, bazı tarikatların amaçları ve yaptıkları, Fethullah gülen hareketi, Hizbullahçılar, el kaide, dev-sol, dev-yol, pol-bir, pol-der gibi yapılar. Açıklanamayan suikastler, o dönem istihbaratçıların medyuma gitmesi gibi saçmalıklar, Hanefi avcının inanılmaz konuşması… Gerçekten ciddi bir bilgi deposu olmuş. Emeği geçenlere teşekkürler… (Mahperi)

Cüneyt Özdemir‘in gerçekten gazeteci olduğu dönemlerde yazdığı kitap… Devletin istihbarat kurumları arasındaki rekabet, kendilerinin nasıl kuyularını kazdıklarının ispatı, görevliler arasındaki rekabet, olayları inceleme açısı ve görev sorumluluğu gibi konulara da değinerek istihbarat kurumlarının CV si niteliğinde bir kitap. (Movsar A.)

199. sayfaya kadar yazılan her satır çok ilgi çekici… Türkiye’nin istihbarat geçmişini, emekleme döneminden alarak dönemlerin ilgi çekici başlıkları ile bugünlere taşıyan biraz Soner Yalçın kokan Önemli İşler Dairesi… 199. sayfada Refahyol hükümetini yıkmaya yönelik, bir gecede palazlanan ve ekranlarımıza taşınan Aczimendilerin sonunu İstihbaratın hazırladığını okuduğumda kanım donuyor. Bu yıllarda yaşamış bir birey olarak, “irtica” sloganı ile kamuoyunu Fadime Şahin’ler ve Müslüm Gündüzlerle meşgul eden anlayışın arkasında demek ki medya ile istihbarat el ele çalışmış. Ben bu bölümde yazanları okuduğumda bu tespite vardım. Ama Sayın Özdemir kitabında bu utanç verici 28 Şubat sürecine giden senaryonun kahramanlarını kimlerin çıkardığından ziyade kimlerin bitirdiği noktasından hareket etmiş. Bu anlayış bu sayfadan sonra kitabın kafamdaki inandırıcılığını yerle bir etmeye yetti doğrusu. Yine bir resmi söylem gazeteciliği, yine “söylenmeyeni söylüyoruz yazılmayanı yazıyoruz” diyerek perde arkasında sırıtan gerçekleri kamufle eden gazetecilik anlayışı… Yazık! Sırf bu bölüm nedeniyle kitap içerisinde yer alan onlarca başlığa getireceğim hiçbir yorum yok. Yine büyük ümitlerle bu kez farklıdır diye satın alıp okuduğum, ancak M.Ali Birand tedrisatından çıkmış Özdemir’in, Soner Yalçın kopyası bir keyfi derin devlet derlemesi ile karşılaşmanın üzücülüğünü de belirtmek boynumun borcu bir okuyucu olarak. (Gökhan Uzunoğlu)

Önemli İşler Dairesi PDF indirme linki var mı?

Cüneyt Özdemir – Önemli İşler Dairesi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Önemli İşler Dairesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Cüneyt Özdemir Kimdir?

Cüneyt Özdemir (d. 8 Şubat 1970, Ankara), Türk gazeteci ve sunucu.

8 Şubat 1970’te, Ankara’da doğdu. İlköğretimini Yükseliş Koleji’nde, lise eğitimini ise Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümünden mezun oldu.

1990’dan itibaren basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başladı. 1992’de muhabir olarak çalışmaya başladığı 32. Gün haber programında 8 yıl genel yayın yönetmenliği dahil çeşitli görevlerde bulundu. 1993’te British Council bursu ile Londra’ya gitti ve multimedya üzerine eğitim gördü. ATV ana haberde Cüneyt’in Büyüteci bölümünü hazırladı , bir yıl süreyle Siyaset Meydanı’nın yönetmenliğini yaptı.

1996’dan itibaren uluslararası savaş muhabirliği yaptı, Lübnan-İsrail sınırında, Kuzey Irak’ta ve Afganistan’da haberler ve özel dosyalar hazırladı.

1999’da CNN Türk’ü kuran kadronun içerisinde yer aldı. 2003’te Irak işgalini ilişirilmiş gazeteci olarak izledi ve haberleştirdi.

2000 yılında yayımlanmaya başlanan ve bir dönem Soner Yalçın ile birlikte sunduğu 5N1K isimli güncel haber ve araştırmacılık programını hazırlayıp sunmaktadır. Program yıllar içinde, Altın Kelebek, Mahmut Dikerdem ödülü, RTGD ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından Oradaydım En İyi Belgesel Tv Oscarı ve 5N1K CNN Türk TV Oscar’ı gibi çeşitli ödüllere layık bulunmuştur.

Özdemir, 2011 yılında Zeynep İnanoğlu ile evlendi. Bir çocuk babasıdır. Londra’da yaşamaktadır.

Cüneyt Özdemir Kitapları – Eserleri

  • Eğlencesini Yitiren Ülke
  • Önemli İşler Dairesi
  • Komutanın Şüpheli Ölümü
  • Günebakan
  • Suskunluk Dağının Zirvesinde
  • Onlarlaydım Ama Onlardan Değildim
  • Cehennem Kafesi
  • Kız Kulesi Efsanesi
  • Ruh Hali
  • Reytingsiz Sohbetler
  • Düşsesi
  • Olağanüstü Aşk Bölgesi
  • Flu
  • Bir Millet Direniyor

Cüneyt Özdemir Alıntıları – Sözleri

  • Yalnızız ama ne kadar da kalabalığız. (Ruh Hali)
  • Kuzey Irak’tan 450 PKK’lının Türkiye’ye girip 1800 kişilik bir grupla birleştiği öğrenilmişti. Bu PKK’lıların yerleri tesbit edilmiş, gerekli mücadele için tüm hazırlıklar yapılmaya başlanmıştı. Eşref Bitlis, Diyarbakır’a işte bu "son operasyon" hazırlıklarını yerinde görmek için gidiyordu. (Komutanın Şüpheli Ölümü)
  • Her şey olunan, yalnızca rezil olunamayan bir ülkede mecburen sessizlestim (Suskunluk Dağının Zirvesinde)
  • Onsuzluk tıpkı bir şarkıya sığınmış fırfırlı kuyrukları olan çıtalı uçurtmanın elimden kaçışı gibi… (Günebakan)
  • Sular yükselince balıklar karincalari yer, sular çekilince karıncalar balıkları… (Suskunluk Dağının Zirvesinde)
  • İnsanlar ve toplumlar değişiyor.Mesele bu değişimi ve dönüşümü gorebilmekte ,zamanın ruhunu yakalayabilmekte. (Eğlencesini Yitiren Ülke)
  • Yalnızlık bir alın yazısı gibi kazınmıştı bu hüzünlü şehrin omuz başına. Yaz aylarını arayan göçmen kuşlarından biriydim. (Ruh Hali)
  • Bir ülkenin yarısı diğer yarısından nefret ediyorken aynı sınırların içine hapsolup mutlu yaşaması kolay değil. Ancak imkansız da değil. (Günebakan)
  • Anlatılacak çok şey vardı. Savaşlar, acılar, uzak kentler, mülteciler, gökdelenler, kederli coğrafyalar, çocuk ölümleri… Sonra filmler vardı; hep bir ağızdan söylenen şarkılar, aşklar, düşler… Tüm bunları bilmek, görmek ve susmak..! (Suskunluk Dağının Zirvesinde)
  • Bağırsam sesimi duyarmısın.. (Suskunluk Dağının Zirvesinde)
  • Herkesin bir işin nasıl olamayacağını anlattığı çoğrafyada hayal kurup hayata geçirmek… (Suskunluk Dağının Zirvesinde)
  • Eğer polise ajan kullanma yetkisi verirseniz polis o yetkilerle ajanı mertebe mertebe yükseltir. İşte o ajan bir süre sonra devletin şu ya da bu isteğini görmezden gelmeye başlar. Bir de bakarsınız ki ajanınız ajanlıktan çıkar, istihbarat teşkilatınız istihbarat vermenin çok ötesine geçip provokatör ajan kullanmaya başlar. (Önemli İşler Dairesi)
  • Dostum, hayat çoğu zaman bir fil gibi nazikçe çöküveriyor insanın üzerine. O anlarda teori yetmiyor her zaman pratik dertleri ertelemeye. (Ruh Hali)
  • Üç beş üniversite öğrencisinin 30 yıl önce inandıkları düşlere bugün kimse inanmıyor. Görüyor musun, çağ atladım derken yaşadığın çağın altında kaldın. (Ruh Hali)
  • Büyük keşifler büyük hayallerin sonrasında geliyor . (Eğlencesini Yitiren Ülke)
  • Devlet, ciddiyetini, asık yüzünü koruyor, üniformalar özel yaşantıları perdeliyordu. (Komutanın Şüpheli Ölümü)
  • 17 yaşında o ne kadar yalnızsa, 47 yaşımda ben de o kadar ıssızım. (Günebakan)
  • İnsanlığın çamura battığı bir bataklıkta yürümeye kalktığında hiç kimsenin paçaları temiz kalmıyor. (Önemli İşler Dairesi)
  • Bir yıl daha geçiyor hayat takvimlerimizden… Böyle zaman dönemlerinde yaşadığımız şehirlerden ,birer alışkanlığa dönmüş arkadaşlıklardan ,hatta kendimizden biraz uzaklaşıp hayata uzaktan bakmanın çok faydası oluyor . (Eğlencesini Yitiren Ülke)
  • Bağırsam sesimi duyarmısın.. (Suskunluk Dağının Zirvesinde)

KİTABI BURADAN SATIN ALABİLİRSİNİZ.

İnceleyeceğiz ...